Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Wij zijn Dinsdag 11 juni a.s.  i.v.m. een begrafenis de hele dag gesloten. Beter Horen is op afspraak gewoon aanwezig.
Bij problemen kun je contact opnemen met Hoofdstraat Optiek Terborg 0315-323265

Optometrie

Een (nieuwe) bril nodig of contactlenzen? We starten hiervoor altijd met een oogonderzoek.
Dit onderzoek bestaat meestal uit de volgende onderdelen: Navraag over de algemene gezondheid, anamnese; Oogdrukmeting; Hoe is de samenwerking van de ogen? De buiten- en binnenkant van de ogen worden bekeken. (soms met pupil verwijdende druppels)
Wanneer er bij een oogmeting afwijkende resultaten gevonden worden, wordt geadviseerd om een afspraak in te plannen bij ons voor een optometrisch onderzoek.

Het onderzoek wordt bij ons altijd gedaan door een Optometrist. Een optometrist is iemand die verder gaat dan alleen de sterkte van de ogen meten, zoals meestal bij een bril-aanmeting gebeurd.  Sinds 2000 is het beroep wettelijk erkend en mag alleen een HBO opgeleide optometrist zich zo noemen. Optometristen zijn zowel in optiekwinkels als ook in ziekenhuizen werkzaam. De OVN (Optometristen Vereniging Nederland) zorgt ervoor dat een optometrist steeds bijgeschoold wordt en dus de laatste kennis in huis heeft.
Als de gezichtsscherpte niet aan de verwachting voldoet kan het noodzakelijk zijn de ogen verder te onderzoeken. Als geen directe haast geboden is wordt er een vervolg afspraak gemaakt.

Derk-Jan Te Kiefte is HBO Optometrist | Myopie Managment expert | FON specialist.

Wij werken samen met oogspecialisten van

Bergman Clinics Doetinchem
Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk
Slingeland Ziekenhuis Doetinchem


Senaptec - Nieuw in Nederland nu ook bij Te Kiefte! Hiermee analyseren wij en traint u: gezichtsscherpte, contrast, gevoeligheid en diepte perceptie. Voor topsporters en wellicht ook voor u de oplossing? Wij werken hier nu sinds kort mee, in verschillende pakketten. Hiervoor is screening nodig en begeleiding. Kom binnen bij ons voor informatie of nu in de corona-tijd: plan eerst even een afspraak.