Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

a.s. Vrijdag 26 juli zijn we 's ochtends gesloten | We zijn er deze vrijdag van 13:30-18:00 uur !

Oogzorg

Herken je onderstaand bij jou of je kind?

Leer-, schrijf- en leesproblemen in allerlei vormen
Een slechte concentratie
Een slechte of verminderde grove en/ of fijne motoriek
Een slechte oog-handcoördinatie
Het vermijden van leeswerk
Hoofdpijn
Brandende of jeukende ogen
En ook: Gedragsproblemen

Het kan zomaar zijn dat er een andere oorzaak aan deze klachten ligt dan je zou verwachten.

Kom langs voor een afspraak of bel ons!

Wat doet de functioneel optometrist?
Een functioneel optometrisch onderzoek start met het onderzoek naar de gezondheid van de ogen. Indien er sprake is van een pathologisch probleem dan wordt het kind doorverwezen naar de oogarts. Zijn de ogen gezond dan volgt het meten van de ogen. Bij deze meting wordt de gezichtsscherpte (het vermogen om scherp te zien) en de kwaliteit van de samenwerking van de ogen beoordeeld. Dit noemt men een functioneel optometrisch onderzoek.

Wanneer de ogen niet goed samenwerken kan dit leiden tot duidelijke klachten als wazig zien en hoofdpijn maar ook een vermindert ruimtelijk (in)zicht of gedragsproblemen.

Dyslexie of visuele problemen?
Ook bij kinderen kan een onjuiste oogsamenwerking gezondheidsproblemen veroorzaken en de schoolprestaties negatief beïnvloeden. Het komt bijvoorbeeld regelmatig voor dat ten onrechte aan dyslexie wordt gedacht, terwijl het eigenlijk om visuele problemen gaat. De verschijnselen lijken immers erg op elkaar. Kinderen kunnen bijvoorbeeld veel moeite hebben om de ogen soepel een regel te laten volgen, of het kost hun ogen moeite niet dubbel te zien.

Het oogonderzoek
Een functioneel optometrisch onderzoek start met het onderzoek naar de gezondheid van de ogen. Indien er sprake is van een pathologisch probleem wordt u of uw kind doorverwezen naar de oogarts of orthoptist. Zijn de ogen gezond, dan volgt het meten van de ogen. Bij deze meting wordt de gezichtsscherpte, (het vermogen om scherp te zien), en de kwaliteit van de samenwerking van de ogen beoordeeld. Dit noemt men een functioneel optometrisch onderzoek. Wanneer de ogen niet goed samenwerken kan dit leiden tot duidelijke klachten als wazig zien en hoofdpijn, maar ook een vermindert ruimtelijk (in)zicht of gedragsproblemen.

Droge ogen onderzoek
Ervaart u één of meerdere van de volgende symptomen:

  • Droge ogen
  • Wazig zicht
  • Zandkorrel gevoel
  • Jeukende ogen
  • Brandende ogen
  • Plakkerige ogen
  • Zandkorrel ogen
  • Blepharitis              

Uw droge ogen zijn te verlichten of misschien te verhelpen.
Bel voor een afspraak !